på bra humör

var det någon mer än jag tyckte att det här var en underbar dag? ♥
Soligt, sluta tidigt, glass och sista dagen innan lovet! Ja, för mig kunde det i alla fall inte bli bättre.  Nu har vi lov i fem dagar och snart börjar House! Som ni märker är jag på gott humör ;)
image29(gammal bild)

Vad ska ni göra på lovet föresten?
Själv åker jag till sommarstället

Ha det superbra
//Hanna

Bestefar videon


Lite kan man ju, fan nu börjar prison break.

Bestefar og jeg

Jag är så grovt ointresserad hur man använder en dator korrekt så jag är inte medveten om hur man sätter in en film från youtube så jag skriver länken istället så får man klicka själv, så svårt kan det inte vara.  http://youtube.com/watch?v=4YFmCAdhdNQ
Det är Henrik Dorsin som är en liten dansk "dräng" i "Bestefar og jeg", från Grotesco.
Jag är nog lite hypad på dansk också, det är ett megasjovt språk.
 Bilden är från en annan sketch med grotesco som är sjukt kul den med. Den heter "The trial", finns också på youtube men man borde skriva grotesco också för att hitta den där. Den går i princip ut på att de inte pratar engelska utan bara hittar på "as they go along", se den istället för att läsa min sketna förklaring. 
// Anna

spela hela dagen..

Hej!

Idag har jag spelat och spelat heeela dagen ;)
Klockan elva samlades orkestern på Musikens hus där vi sedan övade. Efter det åt vi lunch och gick till Nanna, där vi fortsatte öva.  När vi till sist hade konserten kändes det väldigt löjligt, för det satt typ 10 pers. i publiken. Sånt är alltid trist (värst var gången då vi åkte och spelade på musikmuséet i Stockholm och ingen hade gjort reklam för oss så de enda som kom var våra föräldrar från Uppsala...). Men trots allt tror jag att det var en nyttig dag för oss, för vi behöver intensiv träning. I Örebro i maj måste vi nämligen vara BÄST, för vi vill ju vinna i sm för unga stråkorkestrar...
image27
Det var föresten minst lika skönt väder idag som igår och i pausen gick jag´, M och S och åt mjukglass vid bryggan. Mums!!
image28

Tyvärr vart det ingen sleepover, men imorrn ska vi ut på picknick istället, mys :D

//Hanna

9A i Stockholm

Hejsan hejsan!
Idag var vi i Stockholm med hela klassen. Först var vi som Frida skrev tidigare på en så kallad interpellationsdebatt i riksdagen. hmm.. så  väldigt spännande var väl inte det, men å andra sidan stannade vi inte så länge så det var väl inte så hemskt farlig. Sedan åt vi lunch och jordgubbar i solen vid hötorget. Mysigt! Fast vi hade kunnat klara oss utan alla fåglar...
Därefter bar det av till Östasiatiska muséet där vår klass som vanligt lyckades göra ett fantastiskt intryck...
 Men när visningen var slut var "skoldagen" slut och vi kunde göra precis vad vi ville :) Anna och Frida skulle till Kungsträdgården för att gå på Veckorevyn grej. Kön var lååååång och H och jag som inte är prenumeranter och som  inte pallade att stå där och bara vänta hann gå och äta mjukglass och kolla i en massa affärer innan vi träffade dem igen.
Vi träffade de andra en stund och kollade in vad de fått hos veckorevyn (inte tycker jag att det var värt alla dessa vänteminuter, menmen.)  men efter ett tag bestämde vi oss för att börja dra oss tillbaka igen.
På tåget somnade vi nästan båda två... Så kan det gå...

Dessvärre hade jag denna gång glömt kameran, så några bilder blir det inte just nu. Vi hade i alla fall en bra dag i det fina vårvarma Stockholm!

//Hanna

hoppsansa

hejhej.
imorrn åker klass 9A till sthlm ;-)
otroligt härligt ju. Vi kommer att börja morgonen med en interpellationsdebatt (harjagförmigattdethette) i riksdagen, för att sedan vandra bort till östasiatiska muséet för en egen guidad tur inkluderad lite meditation. Senare stannar vi självfallet kvar, alla tråkmånsar tar tåget hem direkt efter..
Ska försöka hinna titta förbi VeckoRevyns dag, 15-18 är det öppet! Stannar där längre om det är nå kul ;-) Annars är det väl lite shopping som gäller. Ska komma ihåg att kika in på Zara, affären vi totalt glömde att beöka förra helgen. oops.
 
                                                                          ( bild jag tog i kungsträdgården)

pussar, frida

Toamtocitron

Jag har under tisdagskvällen skrivit tre inlägg som alla i tur och ordning bara raderats när jag råkat komma åt "enterknappen". Nu orkar jag inte ett till så jag tar det kort. Jag lagade middag själv idag, det är otroligt vad mycket  svårare allt blir utanför hemkunskapens trygga väggar. Det blev i alla fall varm tomatsallad, fast den smaka i princip bara citron, surt som fan på alla sätt. Men mamma sa att hon skulle ha det till lunch imorron så lite potential hade den nog. Även om alla gjorde en liten grimas varje gång man åt en bit. Händerna doftar starkt av citron och jag är lite orolig att även tangentbordet kommer att göra det snart. Men men, man ska inte klaga, det finns de som har det värre.
// Anna


paris, j'arrive!

Gissa om jag är glad nu!! Vet ni vad som nyss hände? PN (asså en lärare från vår skola) ringde nyss och sa att jag har blivit vald att få följa med på parisresan. Världens bästa födelsedagspresent :D

image26

// Hanna

frankrikeyra + vinnare

wow, hej
Thune och jag är excite över att få se om parisresan tilldelas oss, det vore så nice - haha nice som i Nice i frankrike ni vet.
Lycka. Stockholmsdagen ledde till att jag hittade en balklänning ( & kanelchoklad ;-) ) ,mjau, och spanade in ett par schyssta skor också. ska försöka hitta dom i usala. yeah, i know good luck du kmr inte lyckas. men ska försöka :-)
så mys väder idag, ni skulle bara veta. lång håltimme firades med calippoglassar som vi avnjöt längs "väggen" på skolan. åh.

pusspåallasomvarmeditävlingen :)
men vi måste kröna en vinnare som vi ska faire la publicité med lix.  Voilà,

http://www.deathintimes.blogg.se/
bloggen ägs av jocke, henrik och oliver
väldigt fyndigt namn på bloggen right?! hahah
Läs den eller dö :-)

ska kanske ta någon annans blogg också. återkommer senare!

lördag

Hejhej!
Idag har jag vart i Stockholm med Frida och Sofia. Kulkul!! Det vart mycket tittande på eventuella balklänningar och jag hittade en som jag tyckte mycket om på MQ. Den såg inte så anmärkningsvärd ut vid första anblick, men på mig va den perfekt. Jag ska nog köpa den på fredag när vi är tillbaka i stockholm.
Det blev lite annat oxå. På tåget på väg dit sa Sofia "Ofta man går på HM i Stockholm när det fins i Uppsala" hahah, det första vi gjorde när vi kom fram var typ att gå till HM :P Jag köpte mig i alla fall en tunika/linne.
  Sen så köpte vi gottgott i hötorgshallen. Sofia köpte 5 påsar av den där gröna saken som jag alltid glömmer namnet på och som bara hon verkar gilla. En gubbe (som jobbade där) gav oss en massa "vitaminbär" som var jätte... speciella....
Lite frozen yoghurt blev det också. Vad sägs om vår fantastiska affärsidé "Thune's yoghurtshop"? Kanske Uppsalas nya inneställe?!  Haha.
Nu ska jag i alla fall leka modebloggare och lägga in bild på min fina lila tunika...
 
Föresten kommer vi snart att lotta vinnaren i den lilla undersökningen några inlägg längre ner!

Ha det superbra!
//Hanna

Kempetorsk på Norge


Jag älskar Norge, jag har tänkt på det ett tag och nu är det bestämt, Norge in my heart.

Det hela började som en grej när jag pratade med någon om Japan-fan, det ska alltid hålla på och klä ut sig och lära sig språket, men vafan hur unikt är det inte att alla tycker om samma land,(men för all del älska vilket land som helst, konversationen var det bara en anmärkning inget negativt, klä ut er, hela grejen kör hårt bara, det gör mig inget och kläderna är ju härliga ) men i alla fall under konversationen sa jag det att om någon plötsligt skulle komma i lusekofta prata om fiske och försöka lära sig det helhärliga norska språket, skulle det helt enkelt  inte bli lika accepterat.

I alla fall, jag har ältat det hela och kommit fram till att Norge är landet för mig. Jag gillar inte lusekoftor och jag har ingen craving att åka dit eller göra något som har med landet att göra bara för att jag gillar det, men det jag tänker göra är att använda norska ord. Hur underbart är det inte när den norska tanten pratar i "So you think you can dance"?!

Kämpetorsk- haj, havremoppe- häst, bondgrogg- mjölk, Rullebrum- bil. Bästa språket.Danska är lite för mycket för min smak men norska är perfekt. Nu må jag verka lite väl men, danskar är fina de med, de gör jävla bra kriminalserier, mordkommissionen är i en klass för sig.

För övrigt åkte bror min till Holland på utbytesthingy imorse. Hoppas det finns mycket souvenirer där Erik, du kan ju slå en signal om du läser detta.
Hälsningar Anna
 "Så fin den va du". mmm...


Skor!!

Alvarligt talat är det någon annan änn jag som har insätt hur otroligt beroendeframkallande skor är. Jag kan gå runt på stan och kolla endast på skor i en hel dag lika väl som jag kan titta runt på skor på internet i flera timmar. Mina favvo skor of the moment är förstås de sago inspererade skorna från Pradas SS-08 kollection. Dom är bara så otroligt vackra och lekfulla, personen som gjort orginaldesignen till dessa skor borde hyllas som ett absolut mode geni.

So let's put our hands together and create a noise that sounds somewhat like a clap for the designer's creativity.



You know you love me
xoxo //Amanda


Today's events :P

Seriously I totally want my own American boy after listening to Kanye's and Estelle's new song American Boy way to many times, but its just sooo gd I simply just cant help it. The case of extreme longing for an American hottie somewhat like Nate or Serena's big brother Eric in Gossip girl is in my case devastating and the symptoms are deadly serious. I do in some ways blame the song for triggering these emotions, I mean it's just so sweet and sooo funny how can it not make me want an American boy. 


On I go to the next point of today, an experience that has taken over the fifth place on my top 100 most embarrassing moments of my life right below standing on top of my garage and singing I'm to sexy for my shirt (It was a dare so don't judge me).
After lunch today I was supposed to speak into the telecom radio thing that has speakers all over my school and I was pretty much just gunna say, (Hej, imorgon kommer vi under lunchen att sälja balbiljetter i tegelhallen) but for some very much unknown reason I made such a big deal of it that when after practising almost 10 times I finally got to saying it all into the microphone I totally messed up and this is what I said (Hej, imorgon kommer vi att sälja tegelbillietter i balhallen.). Then after saying it I forgot to turn the microphone off and while the hole school could hear I burst out into laughter because it was so funny.  I finally noticed that I had not pressed off yet the only thing I could say while having a nervous breakdown was, whoops!

You know you love me
  //Amanda


Carpe diem

Hörde värsta grejen nånstans, lev livet som om idag vore den näst sista dagen i ditt liv.
Lite småpinsamt att jag inte kommer ihåg vart jag har hört det, radion, Filippa Bark, tidningen? ih. anyhow.
Det var liksom avslappnande, utpustande. Eller vadå utpustande, jag menar att man kan pusta ut. Du slipper liksom hoppa bungy jump, se pyramiderna, bli Usas president, få alla rätt på ett prov idag. För det kan du alltid göra imorn :D:D

Kalaaas.
 


Fryser så in i bubblan. Jag tycker fortfarande att ni ska prova det här med att värma lingonsylt och hälla en klick i honungsyoghurt, för det är helt enkelt underbart. Sötman och värmen ifrån lingonen blir ett så fantastiskt kontrast till syrligheten och svalkan ifrån yoghurten. Ohlala, dregel.



Inbillade mej att det var min specialitet på den här bilden, men det där är nog i själva verket vinbär. Men mumma som mumma, säg. : )

Fia.

kulkul

Bloggens första lilla frågetest till er bloggläsare :)
Svara på dessa frågor! Vi lottar sedan en kommentar och gör reklam för deras blogg på vår blogg! :) gr8fun4everyone!

Questions:
1. Tidernas bästa låt?
2. Bästa rysaren? (film)
3. Godaste sushibiten?
4.  Och till slut.. skönaste bloggen?

/frida


Easy breezy beautiful COWGIRL!

hihihi

Joshua

Hej!
Idag var vi hemma hos Amanda och kollade på film. Vi hade tänkt oss en riktigt läskig skräckfilm, en sån där som gör att man blir skiträdd för vad som helst... så blev det inte riktigt...
Vi gick för att hyra en film och så stod vi och valde jättelänge. Till slut fastnade vi för en som hette "The devil's child"  (originaltiteln var Joshua) och som såg läskig och bra ut på framsidan. 
 Problemet med den här filmen var att den aldrig blev läskig! Vi satt där och intalade oss att den snaart skulle bli bättre, men det blev den inte. Den var verkligen bland det mest förutsägbara jag någonsin sett. Titeln var ju som sagt "the devil's child" och på framsidan var det en liten pojke. Pojken var konstig redan från början och; SURPRISE; det var han som gjorde allt! Det mest konstiga var att han inte ens dödade någon (bara sin farmor som aldrig gjort honom något...), han gjorde bara alla galna...
  Hela handlingen gick ut på att det var ett par som fått en liten dotter och som levde lyckliga och glada. Men när de fått dottern sket de totalt i sin son. Sakta men säkert började saker hända och till slut föll hela familjen sönder. Mamman blev helt rubbad och hamnade på hem, pappan blev rädd för sin egen son och misshandlade honom på en lekplats så att han blev satt i fängelse och... ja ni märker... Lite märkligt.  Men det hade kanske kunnat fungera i alla fall om det inte hade varit så oläskigt...
image18

Tjaa, det var vad vi tyckte i alla fall.
Ha det bra
// Hanna

Lego by marc

Marc by Marc Jacobs vårkollektion för 2008 var väl som allla andra. Även om herr Jacobs själv anser att han är unik, är lite för många andra designer unika på precis samma sätt. Men det som gjorde det lilla extra på hans kollektion i år var accessoarerna. De var gjorda i lego. Enkla bälten med legospänne, hårband med legorosetter och legobroscher.
Det krävs en del för att göra något sådant enkelt smakfullt, men jag anser att han lyckades. De ger en färgklick i en enfärgad outfit, och ett leende för de nostalgiska. Dessutom kan man göra det själv, otroligt billigt.                                             
       
//Anna


Puss


Ohlala, tjena tjena. Vilken trist dag. Idag har det snöat igen, vad händer egentligen.
Jag vill åka bort nånstans där det finns ett stort varmt täcke, sol och en gigantisk frukostbuffé. MAHA.



I väntan på bättre tider letade jag i skivsamlingen ( åååh den är så gigantiskt stor - noot ) och hittade gamla eurovision skivan ifrån 2000. Jag vet att jag tjatar om den jämt men den är så klockren.
Nya favoriten: Einar Ágúst Vídisson & Telma Ágústsdóttir - " Tell me! " hohoho.

Ska nog ta och beställa Christer Sjögrens samlings cd också. Tänk er glädjen att ha alla gamla godingar samlade på samma skiva? Kan det bli mycket bättre. " I mitt eget blue hawaii " på högsta volym hela natten lång.
Paaarty Paaarty!
Hör vikingarna spela en riktig hit
 -
www.youtube.com/watch?v=NlO3g8f7iRE

Feel it.

Fia.

Umbrella's keep bothering my brain

Guy de Jean Arlequin Duck UmbrellaDet verkar som att varje år just vid denna tidpunkt blir jag som galen i paraplyn jag vil bara ha och ha, färgglada, 1800-talsstuk, randiga, prickiga, de med mussepig på, blomminga och till och med dem som får mig att flyga. Men helst av allt vill jag att de ihopfällbara regnskydden ska vara färgglada och märkbara, jag vill att de ska synnas så att inte bara jag utan även alla andra ska behöva plågas av dess färgglada glans. Även fastän jag vaje vår fantiserar om det perfekta paraplyt så värkar det som att något annat driver mig till att istället köpa ett praktiskt svart, skruttet och ihopfällbart paraply i väskformat. Tåkiga jag varför lyckas jag alldrig genomföra mitt hjärtas innersta och sannaste önskan. Men nu du denna vår smäller det nu ska jag verkligen för en gång skull köpa ett skit coolt paraply men sprakande färgnyanser så bli inte allt för förvånade när jag en vacker eller vänta.. regnig dag kommer till skolan med ett vackert Mary Poppins paraply i handen.

You know you love me
//Amanda

Uppdatering..

..angående vårt jobbsökande: Det blir nog inte nått med det där. Ingen av oss är berädda att binda oss i tre terminer, vilket man dessvärre måste... Dessutom börjar inte jobbet förens i höst...

Men vårt sökande går vidare! Har någon något förslag??

//Hanna


möte...

Hejhej! 
Tänkte passa på att skriva lite nu, när jag ändå inte har nått annat att göra...
Alldeles strax ska vi (d.v.s. jag, Anna och Frida) åka på nått sorts infomöte om ett jobb som barnvakter på "en känd svensk träningskedja" ( jag vet att det där var typiskt mig, men skit samma). Medan föräldrarna är och tränar finns det barnvakter som tar  hand om barnen och nu söker de nya sånna, så det tänkte vi eventuellt söka till. Jag behöver verkligen ett jobb.

Sen ikväll är det House! Hoppas det blir lika bra som förra veckan, för då var det väldans bra :D

image17
                 House i egen hög person


Ha det nu bra,
//Hanna


Puss

Tänkte bara.. det finns ett grymt vackert sätt att se på saker och ting.


När du gör något elakt, drabbas någon annan nånstans i världen av din handling.
Så fort du beter dig illa, far någon annan illa. Om du ljuger behandlas någon annan någonstans av orättvisa.
Om du är snäll mot någon, kommer någonting bra att hända någon annan. Om du behandlar någon rättvist, kommer någon annan att få upprättelse. Om du älskar någon, blir någon annan älskad.

Lev och ha hälsan.

fia

shoptiludrop

idag hade frida flyt. hittade mest perfekta presenterna åt mamsen & hittade skor till mig själv. Har letat länge efter ett par gråsvarta vans men hittade inte några någonstans. Sen hittade jag ett par vita adidas typ vans på dinsko men såklart fanns inte strl. 37. just my luck liksom. Sen idag gick jag förbi SkoAugust & gick in. Hittade där ett par blårandiga vita skor liknar vans pyttelite :) 

apropå kläder å grejer. vet ni vad anna sa? att bara hon & amanda får skriva om mode på bloggen! hihi. ska terra henne å skriva tusen inlägg om marc jacobs, h&m, stella mccartneys nya kollektioner :) vad tkr ni om det? nej fan. kommer aldrig att palla det. men sofia o hannat -go4it. OBS : ta ej seriöst haha :)

Åh. skor gör mig lycklig. (halvt ironiskt). 

                                                              

Glass glass!

Hejhej!
 Idag var det glassprovning hemma hos Amanda eftersom de skulle ha ett glasstest i sin engelskatidning (ett projekt vi håller på med).
Vi gick iväg och köpte sju nya glassorter och provade de sedan systematiskt en efter en. Det var kul och gott. Alla hade olika åsikter. Jag tyckte tillexempel att lakritspucken var jättegod, men det var jeg väldigt ensam om. De andra gav den verkliga bottenbetyg
Däremot tyckte vi allihop att Calippo refresh var helt underbar. Ingen ville lämna ifrån sig den!

image9image10
Lakritspuck                        Citroncornetto

  image11  image12
   
Magnum Mayan Mystic          Calippo refresh

Vad gillar ni för glass??

Ha det bra!
//Hanna

Herr Nobel

"En sån dag, en sån överlevnadskickoff-dag". Eller inte precis överlevnadskickoff som i "pistvakt", men annorlunda i alla fall.
Jag gick på seminarium med Sofia. Det var Peter Nobel (Alfred Nobels barnbarn) som föreläste om FN och dess inverkan och utveckling. Egentligen allt som hade med FN att göra, han berättade om de olika friheterna och dess betydelse o.s.v. Det otroliga var att han hade ett sådant ämne som lätt kunde ha blivit en lång rada med bara ointressant prat, men han lyckades att få in skämt i alvarligheten och kloka kommentarer överallt. Dessutom höll jag mig (den mest tankspridde sedan Gustav III) på helöra hela förläsningen. Han hade inga bilder eller något utan han satt där som en sagofarbror med sina papper och berättade jättekloka saker. Sådan förläsare ska man sträva efter at bli.

Hela seminariet var jättetrevligt, det var kanske 30 personer på sin höjd varav 4 var i min ålder, annars var det mest medelålders män, men whatever, kul att vara unik. Jag fick i alla fall skaka hand med honom och presentera mig själv. Sådant ger hopp om att en dag ska jag också komma in i ett rum, slänga burberry-kappan nonchalant på ett bor, sätta mig ned och få allas uppmärksamhet med ens enkla närvaro ,och sedan bara förbrylla alla med mina kunskaper som täcker allt.

Peter Nobel är ju då Sveriges f.d. generalsekreterare för röda korset och har även arbetat inom FN, han har gett ut böcker bl.a om invandrar rättigheter som togs upp under seminariet (inte boken utan rättigheten).  Viktig och klok,  en strålande idé om min framtida karriär.
  FN
//Anna


A+

Efter 2 timmmar av framtidsavgörande engelskaprov med stark men onödig nervostitet är nians engelska läs- och hör -förståelse av nationella prov över. Det var inte svårt, men det var långt och stressande. En grej som var jobbig var de som blev klara först och skulle visa för alla andra hur snabba de var. Vi bryr oss seriöst inte om dom gjort provet snabbast av alla, vi skiter i hur bra dom stavar eller hur fint formulerade dina meningar var, vi skriver, och vi behöver koncentrera oss. Så snälla sluta sträcka på dig onödigt högt och lägga ner dina saker i väskan med ett bang. Vi som tar den tid vi är givna för att skriva, vill inte bli störda.
För övrigt har vi bara en del kvar på engelskan och hela matten, sen är vi klara med nationella proven.
 Vi hoppas på A+
image6 
You know you love me
//Amanda och Anna


Across the universe

Den legendariska gruppen the Beatles har blivit hedrade av nutiden genom en ny musikal som bygger helt på deras musik. Det är inte The Beatles själva som sjunger utan karaktärerna i filmen, detta har både hyllats och dissats av fansen. De återstående bandmedlemmarna tycker att det är en bra idé och att skådespelarna gör ett fantastiskt jobb.

Filmen handlar om britten Jude och hans nyfunna kärlek Lucy, tillsammans träffar de olika karaktärer och sjunger betleslåtar som passar situationen. Heltrevlig film i alla fall. Bono medverkar i filmen och det är den riktiga Bono och inte någonn löjlig lookalike. Om du inte har sett den se den... och helst imorgon ( Filippa Bark)

You know you love me
//Amanda


three -tvåbesidethebåx

Hej! (som thune skulle säga) hih!
Igår hände det något extremt ovanligt i den kalla, mörka skolan. En avskyvärd stank trängde sig in i elevernas näsborrar.  Det var omöjligt att slippa undan plågan i korridoren utanför NO-salarna. Vad var då detta?
Jo, man tror att något, eller möjligen någon (?) har fastnat under hissen i hisschaktet. då det verkar vara källan till den förfärliga odören...

Spännande!! Vi lovar att återkomma med information om vi kommer ihåg...




/ frido, fio, thuno

Retro

När allt suger och inget känns kul är gammal freakin' musik det bästa som finns. Seriöst, man kan inte vara sur och lyssna på The Beatles.
När det inte är något är något på TV och det inte finns något att göra, sätt på en gammal LP och bara låt dig omsvepas av den gammaldagsa glädjen och lättheten av Elton John och Elvis Presley. Har man ingen LP så finns det andra sätt (if you know what I'm saying).
 Även lite dans till har aldrig skadat någon, eller jo... ganska ofta men bortse från det. Man behöver inte dansa bra, "Throw your hands up in the air, and wave 'em like you just don't care" (Talessätt duh).

Jag kan lista några skitbra retro-songs:
The Beach Boys - I get around
Pointer Sisters - I'm so exited
Gloria Gaynor - I Will Survive
House of Pain - Jump Around
Elvis Presley - All Shook Up
Elton John - Crocodile Rock
Diana Ross & The Supremes - Baby Love

Eddie Murphy - Party all the time

And of course The Beatles any song at all  (Your mother should know).
// Anna


 Så glada var de på 60-talet så glada kan även vi bli med deras musik. (The Beatles på bilden)

middagsunderhållningen Hanna

HEjhej!!
Jag har just kommit hem från en liten konsert, eller egentligen har jag ingen aning om hur stor den var, men vårt deltagande var i alla fall ganska kort... Vi spelade väl en sissådär tio minuter (två musikstycken var det i alla fall...)
Vi, och några andra orkestrar och körer var nämligen "middagsunderhållning" på SMoK-konferensen som hålls här i Uppsala. (SMoK= Sveriges musik och kulturskolor)
Jag tror att det gick bra. Det kändes så i alla fall och när de cirka 300 rektorerna för sveriges kulturskolor applåderade entusiastiskt drog jag slutsatsen att vi inte var helt bedrövliga i alla fall... (Fast de kan ju i och för sig bara ha varit artiga...)
   Det var i alla fall kul. Jag träffade lite folk, som t.e.x. C från malma. Och så fick vi en massa information om RUM-festivalen där vi ska tävla i maj (förövrigt är det typ nästan samtidigt som balen, men inte riktigt så samtidigt att jag inte kan gå :D ). Det ska bli superroligt!!!

image8



Jaha, nu vet ni det! Nu ska jag se om det finns nått sevärt på tv ikväll... kanske tittar lite på medium eller så...
Ha det bra
//Hanna

Pyttsan

  Sitter här och försöker motstå frestelsen att hålla mig borta ifrån engelska projektet. Jag är så jävla sur för att de asfalterade våran gata. Det suger. Suuuger. Visst, det finns många argument till varför det är bra med asfalt, men det spelar ingen roll hur bra ni är på att argumentera. Ni kommer aldrig få mig att trivas med asfalten.
Blabla, det dammar så mycket med grus, och blabla bilarna går sönder när de kör i full fart över hålen i vägen.
Men vafan. Nu är vägen bred som Autobahhhhn och bilarna kan köra raksträcka tvärs igenom hela ballahutten ut till Vårdsätravägen. Dammet är vi inte av med, och trafiken har ökat eftersom väglaget är mycket bättre. Hela kvarteret himage7ar tappat en del av sin mysighet. Det var som på landet i stan vafan. Fy skämsskäms kommunen.




Höll på i ett år och försökte lägga in en bild som jag själv hade tagit men det var helt omöjligt så här är ett kort på en vacker grusväg taget av nån random duktig fotograf.

pusshej
fia.

Funny

   I'm not as think as you drunk I am

   My mom thinks I'm cool

   I am sofa king we todd did
                                                                                                                                                                                                                image8
                                                                                                                    //Anna
                                                                            

I Met the Walrus

Lite snabbt i mitten av pluggandet till morgondagens prov vill jag bara tipsa om den Oscarsnominerade animerade kortfilmen I Met the Walrus.

  Den handlar om en 14-årig kille som  intervjuar John Lennon om världsfred och the Beatles.( Detta år 1969 när Lennon fortfarande var med i The Beatles.) Det är själva handlingen, som dessutom är sann.

Pojken spelar in mötet på band och när intervjun är över går han vidare med livet, och bandet blir glömt.


Personen som sedan gjorde filmen är en kille i typ samma ålder som hittade det gamla ljudbandet och gjorde en animation till den. Han ritar hela konversationen, inte som två personer som sitter och diskuterar, utan  själva orden. Som t.ex. när Lennon säger "That makes 'em fat and happy" Blir gubben som finns på bilden från en tidigare mening tjock och hans skjorta spricker när han säger "happy" och på magen är det en stor glad mun. Alltså hela filmen ( ,som inte är längre än 5 minuter) är en lång teckning som flyter ihop på olika sätt i samband med orden. Det är svårt at förklara så det är enklast om man bara ser den på youtube. Bara sök på I Met the Walrus. Den är artistisk men samtidigt intressant, en sjukt bra film i alla fall. 

Självklart är titeln är baserad på låten I am the walrus av: Lennon/McCartney.
image7 "That makes 'em fat and happy"


Äntligen får man kisa mot solen igen

Ohlala värsta dagen, ska försöka skriva trots att jag har fel dator, det här tangentbordet typ dämpar all inspiration totalt, på nåt vis.

Glassigt väder, man blir så sugen på en citroncornetto. Eller hur?
Satt och drömde mej bort i soffan efter skolan. Med fönstret öppet kan man nästan inbilla sig att bilsvoschen ifrån Norbyvägen är vågor som slår in mot stranden och barnskriken ifrån grannen är fiskmåsar. Man kan nästan känna sanden mellan tårna t o m. Näääääästan.

image6

Fia.


RSS 2.0