Earthhour

Ohlala hej. Vet inte om ni har läst i tidningen om åttonden klassaren som har dragit igång en kampanj för att Uppsala ska delta i projektet Earthhour.
Han vill iallafall släcka ner hela både Uppsala och resten av landet ikväll mellan klockan 20 och 21. Detta är en del av Världsnaturfondens projekt Earthhour dårå, som startade i Sydney i Australien förra året.

I sydney förra året släckte de ner allt elektriskt i en timme och sparade lika mycket energi som om 48 ooo bilar hade varit igång hela den timmen, säger åttonde klassaren.

För att citera ur intervjun i UNT. 

" Men många säger att det inte är privatpersoner utan de stora industrierna som är de värsta miljöbovarna?
- Ja men även de som styr  stora energislukande industrier är ju privatpersoner. Påverkas de i det lilla kan de också påverkas i det stora. Till sist kanske det sker en förändring. "

Kalas säger jag. Häftigt att han kan engagera sig, och jag tycker att det hela var en strålande idé. Flera bäckar små, alla människor kan göra något och om vi går ihop blir vi starkare.
Kaaanske är inte bästa tillfället på en lördag kväll, det lär ju inte vara den lättast mottagliga kvällen för att släcka ner alla elektricitet i hela Uppsala menmen.


LÅT OSS FÖRSÖKA! Ni kan väl iallafall släcka i köket om ni absolut måste titta på Körslaget på tv ikväll.

fia.

Kommentarer
Postat av: hannat

Oj, det läste jag inte, men toppen att någon gör något! Det kanske får bli en bok eller nått ikväll då... Å stearinljus. Mysmys :D

2008-03-29 @ 14:01:40
Postat av: Din om du vill

Okej jag är på pussgurka ;)

2008-03-29 @ 18:14:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0